Biografie
Wie is Yvonne Casander...


Beeldend kunstenaar. 
Geboren in Hilversum.
Na de opleiding aan de Pedagogische Academie heb ik eerst jaren voor de klas gestaan. Daarna ben ik op uitnodiging creatieve lessen gaan geven in buurtcentra en aan Volksuniversiteiten. Om meer mensen kennis te laten maken met mijn werk, stond ik veelvuldig op kunstmarkten en beurzen. Daar genoot ik enorm van. Bijna geen discipline is mij onbekend: wandkleden, naaldkunst, sieraden, keramiek, zijde- en porseleinschilderen, ruimtelijke kunst. De laatste jaren is dat bewust uitgedund tot het maken van schilderijen. Eerst reisde ik door heel Nederland om driedaagse schildercursussen te geven. Nu geef ik vooral les aan huis. Maar dat kan ook op uitnodiging bij jóu thuis zijn. Een gezellige schilderworkshop met familie of vrienden. Ieder gaat tevreden en gemotiveerd weer naar huis.

Veel galeries en bedrijven in binnen- en buitenland hebben mijn werk geëxposeerd.

Als rasechte autodidact hou ik ervan te experimenteren en nieuwe technieken te ontwikkelen.   Mijn Brillenglaskunst is daar een goed voorbeeld van. Uitdagend en uniek in zijn soort.
 
 
   
In de vorige eeuw (!) reisde ik door heel Nederland om driedaagse schildercursussen te geven. Sinds ik in Drenthe woon, komen de mensen naar mij toe voor schilderlessen of een ééndaagse workshop. Zowel beginners als gevorderden krijgen veel informatie en gaan altijd zeer tevreden en gemotiveerd weer naar huis.

Opdrachten voor zwart/wit portretten van huisdieren zijn veelgevraagd. Door mijn grote liefde voor dieren weet ik ze levensecht op het doek te zetten. (Zie de foto`s op de site.)